Sneeuw en ijs in het Midden-Oosten | Giebros Technics

Een onmogelijke combinatie, efficient en bouwbewust gerealiseerd: Sneeuw en IJs in de hitte van de Grote Arabische Woestijn
https://www.giebrostechnics.nl/wp-content/uploads/2020/07/giebros-technics_referenties-midden-oosten-001.jpg
https://www.giebrostechnics.nl/wp-content/uploads/2020/07/giebros-technics_referenties-midden-oosten-002.jpg
https://www.giebrostechnics.nl/wp-content/uploads/2020/07/Unlimited-Snow_Photo_1-scaled.jpg
https://www.giebrostechnics.nl/wp-content/uploads/2020/07/Unlimited-Snow_Photo_2-scaled.jpg
https://www.giebrostechnics.nl/wp-content/uploads/2020/07/Unlimited-Snow_Photo_3-scaled.jpg
https://www.giebrostechnics.nl/wp-content/uploads/2020/07/Unlimited-Snow_Photo_4-scaled.jpg
https://www.giebrostechnics.nl/wp-content/uploads/2020/07/Unlimited-Snow_Photo_5-scaled.jpg
https://www.giebrostechnics.nl/wp-content/uploads/2020/07/Unlimited-Snow_Photo_6-scaled.jpg

Sneeuw en ijs in het Midden-Oosten

Title:

Description:

Skipark Djedda

Dit complete snow village, dat sinds 2012 in aanbouw is, is gevestigd in Djedda, Saoedi-Arabië. Het grote winkelcentrum bevat een overvloed aan attracties bestemd voor gezinnen met kinderen. Elektrische sneeuwscooters, speciale glijbanen, bedienbare sneeuwgraafmachines, ijsrotsen en meer dan genoeg sneeuw voor een sneeuwballengevecht. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Het idee? Ouders kunnen ongestoord winkelen, terwijl hun kroost zich vermaakt in het speelparadijs met ijs en sneeuw dat op de derde verdieping is gesitueerd.

Met een gemiddelde buitentemperatuur van zo’n 45 °C en een binnentemperatuur van -2 °C, vormde dit project een ware uitdaging voor onze ingenieurs. Ook omdat de luchttemperatuur in de hal boven het vriespunt moet zijn, omdat dat de sneeuw anders niet plakt. En dat terwijl de ijsvloeren juist om een temperatuur onder nul vragen. Dankzij de goede samenwerking binnen het internationale projectteam is het eindresultaat ronduit spectaculair te noemen., Giebros Technics is in dit kader de leverancier van het volledige klimaat, het ijs en de sneeuw, de bouwfysische engineering voor de temperatuur- en vochthuishouding.

De cijfers

De totale brutovloeroppervlakte van het project van het Snow Village beslaat 5.000m², waarvan zo’n 400m² uit ijsvloer bestaat en zo’n 3.000m² sneeuw.

De toegepaste technologieën

Onze toegepaste technologie bestaat uit koelinstallaties in verschillende temperaturen boven én onder nul graden Celsius, de koeling van ijsvloeren en de conditionering van sneeuwvloeren en installaties die zorgen voor sneeuwproductie en -transport. Daarnaast realiseerden we luchtbehandelingsinstallaties t.b.v. warme en koude zones en pasten we op alles vriesinstallaties ontdooisystemen toe. Voorts verdeelden we de koude en de warmte naar de diverse installaties en integreerden we alle toegepaste technologieën om een zo hoog mogelijk rendement te garanderen.

Ook adviseerden we, gedurende het voorbereidingstraject, over bouwfysische aangelegenheden en detaillering op bouwkundig vlak. Dit advies leidde concreet tot een prettig binnenklimaat en voorkomt bijvoorbeeld condens op de kozijnen, waardoor houtrot en schimmel achterwege blijft.

Snowresort Oman

In 2016 is de bouw begonnen van een nieuw, ambitieus project in Muscat, de hoofdstad van Oman. In het te realiseren shopping center Palm Mall zal maar liefst 7.000 m2 vloerruimte gereserveerd worden voor het sneeuw- en ijsentertainment. Het snowresort is van de allernieuwste generatie met, naast schaats en ski mogelijkheden, ook allerlei nieuw ontwikkelde attracties, zoals sneeuw-botsauto’s, sneeuwscooters, een ijsklimwand en sneeuw voetbal. Opening is voorzien in 2021. Giebros technics levert de centrale technische installaties en specifieke onderdelen voor het sneeuwpark. Daarnaast levert Giebros ondersteuning in de engineering van de bouwfysica.

Locatie
Djedda - Saudi-Arabië
Masqat - Oman
Jaar van realisatie
2020 / 2021
Disciplines
Energietechniek
Klimaatbeheersing
Recreatie
Onze locatie

Centrale ligging in Nederland
Wereldwijd eenvoudig bereikbaarOns adres:

Spoordreef 2 // 4765SP // Zevenbergschen Hoek // Nederland


العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschPortuguêsEspañol